Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Στη Γαβαλού κάνουν μάθημα και διαμαρτύρονται μετά!

Στη Γαβαλού κάνουν μάθημα και διαμαρτύρονται μετά!

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί στην Γαβαλού που να δικαιολογεί αυτά που διαπιστώνει  ο γράφων σχετικά με τα εκπαιδευτικά της ζητήματα. Αλλά κάποια καλή συγκυρία πρέπει να υπάρχει. Κάποιοι δάσκαλοι, κάποιοι γονείς, μια καλή ομάδα παιδιών που τυχαίνει να έχουν εκλεγεί στα δημοκρατικά όργανα των εκεί σχολείων, ίσως.

Σε κάθε περίπτωση, μια τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου δείξει ότι-παρά τα προβλήματα που υπάρχουν-τόσο το Γυμνάσιο όσο και το Λύκειο Γαβαλούς είναι πολύ δραστήρια. Υπάρχει ιστοσελίδα, ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν και ένα σωρό δράσεις. Ακόμη και οι φωτογραφίες με τους εκπαιδευτικούς τους δείχνουν, αν μη τι άλλο, επικοινωνία.

Στον γράφοντα όμως έκανε εντύπωση η είδηση πως προ ημερών έγινε «κινητοποίηση μαθητών στην Γαβαλού Αγρινίου. η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από γενική συνέλευση των μαθητών του λυκείου Γαβαλούς, στην οποία αποφασίστηκε με το τέλος των μαθημάτων να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το “νέο λύκειο”(!)Αναλυτικά η απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών:

Πράξη 5η / 18-03-2019

Στη Γαβαλού και στο Γενικό Λύκειο σήμερα 18-03-2019 και ώρα 7:40 οι μαθητές του λυκείου Γαβαλούς ύστερα από γενική συνέλευση, αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για το νέο λύκειο κάνοντας μάθημα κανονικά και μόλις τελειώσουν τα μαθήματα να διαδηλώσουμε όλοι μαζί στην πλατεία του χωριού. Παρακαλούμε την διεύθυνση του σχολείου να αναρτήσει το παρόν στην ιστοσελίδα του σχολείου και να το στείλει στον Τοπικό Τύπο».

Με άλλα λόγια, τα παιδιά του εκεί Λυκείου διαφωνούν με το νέο Λύκειο αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα μαθήματά τους! Αν δεν είναι αυτό επανάσταση στη σύγχρονη Ελλάδα τότε τι είναι;

Σκοπός, πάντως, τούτου του κειμένου δεν είναι να εξυψωθούν κάποια σχολεία σε βάρος άλλων. Και αλλού γίνονται ωραία πράγματα. Απλώς δεν θυμάται ο γράφων άλλες περιπτώσεις σχολείων που οι μαθητές τους αποφασίζουν να κάνουν μάθημα και μετά να διαμαρτυρηθούν! Στην Γαβαλού, αν θυμάμαι καλά έχει γίνει και μια διαμαρτυρία μαθητών ημέρα Σάββατο! Και μόνο γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει-ειδικά για τα παιδιά του Λυκείου-να εξάρουμε την διαφορετική και φρέσκια ματιά τους.

Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι στο Λύκειο Γαβαλούς έχουν ρίξει μολότοφ, άγνωστοι(;)κάποιο βράδυ. Ίσως κάποιοι που δεν τους αρέσει ό,τι γίνεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαβαλούς, ίσως κάποιοι που απλά δεν είχαν τι άλλο να κάνουν.

Τίποτε δεν είναι αυτονόητο, εν ολίγοις. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μάθημα και να διαμαρτύρεσαι μετά στην Ελλάδα του σήμερα. Πιθανότατα να χαλάς τη μανέστρα…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.