Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Στοχευμένοι πλέον οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο Αγρίνιο

Στοχευμένοι πλέον οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο Αγρίνιο

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η επανέναρξη των δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό στο Αγρίνιο από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ υπό το συντονισμό της 3ης ΤΟΜΥ.

Το πλαίσιο ωστόσο είναι διαφορετικό σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν την ολιγοήμερη διακοπή τους η οποία έγινε λόγω έλλειψης υλικών.

Τα υλικά ήρθαν και οι έλεγχοι θα είναι πλέον στοχευμένοι σε συγκεκριμένους φορείς και ομάδες πληθυσμών με την αρχή να γίνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα δυο κρούσματα σε ένστολους. 200 συνολικά τεστ έγιναν από την περασμένη Παρασκευή και δεν προέκυψε πληροφορία για κάποιο θετικό.

Aπό τους χθεσινούς ελέγχους στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.

Θυμίζουμε πως πριν τη διακοπή υπήρχε η δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες εφόσον προσέρχονταν σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες στη Δημοτική Αγορά.

Το σχετικό ρόλο ωστόσο αναμένεται από την 15η Οκτωβρίου να αναλάβει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εν προκειμένω το Κέντρο Υγείας Αγρινίου που-όπως και το Κ.Υ.Αμφιλοχίας- ρίχνεται στη μάχη του κορονοϊού. Η ενεργοποίηση του ελπίζεται να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο (αναφοράς) ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μεταβαίνουν κατόπιν ραντεβού.

Στόχος βασικός είναι οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα να απευθύνονται πρώτα εκεί πριν καταλήξουν στο νοσοκομείο καθώς εκτιμάται ότι θα προκύψει συνωστισμός τις επόμενες εβδομάδες και λόγω των περιστατικών γρίπης που θα προκύψουν από τον ερχόμενο μήνα.

Κατά τα λοιπά ο προβληματισμός είναι έντονος για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ενώ η Αιτωλοακαρνανία έχει τεθεί υπό καθεστώς «επιτήρησης» όντας στο Επίπεδο Β’ του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εξέλιξη που συνεπάγεται την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων. 

Το τελευταίο τριήμερο στο Νομό ωστόσο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, η κατάσταση δείχνει καλύτερη με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα που καταγράφηκε η μεγάλη έξαρση στο Αγρίνιο. Στον περιορισμό της διασποράς θεωρείται πως διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο η έγκαιρη ιχνηλάτιση. Είναι άλλωστε το πεδίο της ιχνηλάτησης που κατά το επόμενο διάστημα θα συνεισφέρουν οι Κινητές Ομάδες στην περιοχή του Αγρινίου.

Σημειωτέον ωστόσο πως χθες από το Αγρίνιο μεταφέρθηκε στο Ρίο ασθενής με κορονοϊό. Ανάρρωνε κατ΄ οίκον ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται δυο ασθενείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.