Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τις γυναίκες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, (Σ.Υ.Π.Ε.Α.), μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χαιρετίζει και τιμά τις γυναίκες μέλη του, αλλά και όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες ή άνεργες.

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίσες αμοιβές των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ανθρώπινη ζωή για όλους.
Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε μόνιμη και σταθερή εργασία, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Λέμε όχι στη βαρβαρότητα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Λέμε όχι στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας και του κράτους που εκβιάζουν τις γυναίκες να μη μείνουν έγκυες γιατί η μητρότητα αποτελεί κόστος γι αυτούς. Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Apple και η Facebook, προωθούν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζομένων γυναικών για να αποφασίζουν επί της ουσίας αυτοί αν και πότε θα γίνουν μητέρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το εργατικό και ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το σύλλογο μας και την πάλη μας για ένα μέλλον που θα αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Ε.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΧΗΡΑ-ΓΚΟΥΜΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.