Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Συναντήθηκαν κατόπιν εορτής οι τρεις δήμαρχοι και… συμφώνησαν πως είναι απαράδεκτο το σχέδιο για την Τριτοβάθμια

Συναντήθηκαν κατόπιν εορτής οι τρεις δήμαρχοι και… συμφώνησαν πως είναι απαράδεκτο το σχέδιο για την Τριτοβάθμια

Σήμερα έλαβε χώρα συνάντηση των Δημάρχων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας με θέμα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου.
Παρά το γεγονός πως μήνες τώρα ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, εντούτοις καμία σοβαρή πρωτοβουλία δεν ελήφθη για συντονισμό και την ενιαία στάση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας.
Σήμερα λοιπόν , μετά από τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, συσκέφθηκαν οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και …συμφώνησαν πως το Σχέδιο είναι «ασαφές και απαράδεκτο».
Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Σε συνέχεια των αποφάσεων των τριών δημοτικών συμβουλίων, ζητούμε την απόσυρση της πρότασης που αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ανεξάρτητου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, χωρίς αποκλεισμούς σχολών και τμημάτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της κοινής μας διεκδίκησης, καλούμε τους Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να τοποθετηθούν επίσης προς επίρρωση του σχετικού αιτήματος, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Π.Ε.Δ. στο Μεσολόγγι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. κωστας

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! τμηματα που να αναβαθμιζουν το νομο μας. Αντιπαλοι ειναι οι Πατρινοι , οχι εμεις μεταξυ μας.

 2. G.Soros-6

  Η μονη πολη 100.000 που δεν ειναι έδρα αυτονομου πανεπιστημιου. Η μονη μεγαλη επαρχιακη πολη της χωρας που εξαρταται απο …κωμοπολεις. Αγρινωτες μην ξεχασετε να ψηφισετε στις δημοτικες…

 3. Πάρκο μεριά

  Επιτέλους;Δεν καταλάβατε ότι η έδρα της Γεωπονικής πάει Μεσολόγγι και ότι το Ιστορικό Αρχαιολογικό θα είναι ξεκάρφωτο και το πρώτο που θα φύγει;

 4. Δημήτρης

  Ροδίτη και οι υπόλοιποι ήρθαν και τα χαμπέρια από το Ιστορικό Αρχαιλογικό.Πάνε Πάτρα! Δύο τμήματα στο Αγρίνιο Γεωπονικής που αρχίζουν του χρόνου και τρία στο Μεσολόγγι που αρχίζουν φέτος άρα εκεί η έδρα. Κι ένα τμήμα…μάρκετινγκ. Καλά τα πήγατε παιδιά.Να σας ξαναψηφίσουμε.

 5. Γιωτα

  Ελατε εδω στο αγρινιο οι βουλευτες να ζητήσετε ξανα ψηφους.

 6. Πετράν

  Ρε G_Soros-6, 106.00 κατοίκους ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ έχει….για ποιά πόλη ομιλείς;

 7. Πετράν

  Αααα θέλω και παράρτημα στις Τ.Κ….Ρε δε πάτε να σας κοιτάξει ψυχίατρος…Γεμίσαμε ΑΕΙ σε κάθε πόλη…ανάπτυξη είναι αυτό; Μάλλον βολέματα ημετέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.