Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Συνεχίζονται οι διακρίσεις μαθητών του 17ου Δημοτικού Αγρινίου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η ομάδα ρομποτικής -17th Robo-Kids- του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου προκρίθηκε στον τελικό Ανοιχτής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στις 18-10-2020. Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci

Η ομάδα ρομποτικής -17th RoboKids– του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον τελικό Ανοιχτής Κατηγορίας στις 18-10-2020.

Η ομάδα ρομποτικής -17th Robo-Kids, του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές: Κιτσάκη Χρήστο, Τσιλιμίγκρα Μάνθο, Ψαρρά Αλέξανδρο, Γιαννιώτη Εβελίνα, Μπιρμπίλη Ζαχαρένια Ζωή, Τσινιά Ιωάννη, Σκεπετάρη Άγγελο και Συμψηρή Στέφανο με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Λάσκαρη Άννας πέτυχαν την πρόκρισή τους στον τελικό της WROhellas, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου, εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η ομάδα μας χρησιμοποιώντας τον ηχητικό συναγερμό του Ήρωνα, κατασκεύασε δύο μπάρες που λειτουργούν με αισθητήρες απόστασης.

Ο αισθητήρας απόστασης της μιας μπάρας, αφού ανιχνεύσει το αυτοκίνητο, απαγορεύει στον οδηγό να παρκάρει μπροστά στη ράμπα για Αμεα και στη συνέχεια ενεργοποιεί τον συναγερμό. Η άλλη μπάρα απαγορεύει στο άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο να κατέβει τη ράμπα για λόγους ασφαλείας μέχρι να φύγει το αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως η παράνομη στάθμευση έχει ανιχνευθεί από τον αισθητήρα απόστασης.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας προσπάθησαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας στην καθημερινότητά τους.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές μας, που εν μέσω δυσκολιών συνεχίζουν να δημιουργούν και να επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας.

Η Δ/ντρια

Τασούλη Κων/να αφού ανιχνευθεί από τον αισθητήρα απόστασης,

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.