Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Τα Σίδηρα Παρακαμπυλίων διεκδικούν λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης

Τα Σίδηρα Παρακαμπυλίων διεκδικούν λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης

Χρόνιο είναι το πρόβλημα που υφίσταται με την υδροδότηση στα Σίδηρα  Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου. Το ορεινό χωριό αν και χτισμένο δίπλα στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών έρχεται -εδώ και 20 χρόνια- αντιμέτωπο με το φάσμα της λειψυδρίας!

Το ζήτημα ταλαιπωρεί τον οικισμό ιδίως τους θερινούς μήνες όταν και ο πληθυσμός του αυξάνεται. Τα 2/3 των νοικοκυριών, με τους περισσότερους κατοίκους να είναι ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν δυσχέρεια με την υδροδότηση με το

Ανατρέχοντας πίσω, στο 2009, σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Ιωάννης Κουκουνιάς, υπήρξε ώριμη μελέτη για την κατασκευή δεξαμενής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία και θα έλυνε το πρόβλημα του χωριού. «Άγνωστο το γιατί, το έργο ποτέ δεν υλοποιήθηκε ενώ ως δια μαγείας η μελέτη εξαφανίστηκε από το προσκήνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο agrinionews, ο κ. Κουκουνιάς.

Φυσικά, οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης δεν σταμάτησαν εκεί. Ο κ. Κουκουνιάς υπογραμμίζει ότι «ενόχλησε» δις τη δημοτική αρχή του δήμου Αγρινίου, το 2013 και το 2018 δίχως όμως να βρει ουσιαστική ανταπόκριση από κανέναν. «Υπάρχει μία ώριμη μελέτη η οποία μπορεί να λύσει το πρόβλημα μία και καλή και κανείς δεν ασχολήθηκε», τονίζει.

Ο κ. Κουκουνιάς το περασμένο καλοκαίρι «ενόχλησε» για το ζήτημα τον διευθυντή του φράγματος Κρεμαστών, όσο και ανθρώπους της ΔΕΗ, για να διαπιστώσει ότι η μελέτη είχε… «θαφτεί» στα συρτάρια των γραφείων της.

«Η ισχύς της μελέτης ήταν μέχρι το 2019, τώρα πρέπει να ανανεωθεί. Μέχρι τότε, κοιτάμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με γεωτρήσεις», καταλήγει ο κ. Κουκουνιάς.

Το αίτημα το εξέφρασε και σε πρόσφατη επιστολή του στον δήμαρχο Αγρινίου προτείνοντας τη συνδρομή των μηχανικών του δήμου για την επικαιροποίηση της μελέτης με την ελπίδα στη συνέχεια να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα, περιφερειακό ή ΕΣΠΑ.

Αυτό είναι το αίτημα των ανθρώπων των Σιδήρων και αν το ζητούμενο είναι τα χωριά αυτά να μην ερημώσουν η δημοτική αρχή θα πρέπει να μην το προσπεράσει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.