Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

The Olive Grove: Ένα παλιό Άρλεκιν ρομάντζο που μέρος της υπόθεσης εκτυλίσσεται στο Αγρίνιο

The Olive Grove: Ένα παλιό Άρλεκιν ρομάντζο που μέρος της υπόθεσης εκτυλίσσεται στο Αγρίνιο

Συγγραφέας του ο Jean S. MacLeod

Του Λίνου Υφαντή,

Τα ρομάντζα Άρλεκιν ήταν πολύ δημοφιλή αναγνώσματα για στιγμές χαλάρωσης όπως στις παραλίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Ένα από αυτά  το “The Olive Grove” της  φημισμένης Αγγλίδας  συγγραφέας του είδους Jean S. MacLeod εμπνέεται από την περιοχή μας. Παρουσιάζει τον έρωτα μιας Αγγλίδας, της Rhea Langford με έναν Έλληνα, τον Νίκο Μεταξά. Στην Ελλάδα λοιπόν η Ρέα έλπιζε να βρει τον εαυτό της και θέση σε μια ευτυχισμένη οικογένεια όπως αναφέρει η περίληψη του βιβλίου.

Ο συγγραφέας λοιπόν παρουσιάζει τους Δελφούς ως έναν λογοτεχνικό τόπο, όπου το ερωτευμένο ζευγάρι περνάει μία από τις κρίσεις του. Η παρουσία στους Δελφούς διακόπτεται από ένα ταξίδι στο Αγρίνιο, όπου ο Νίκος θα πάει για δουλειές και συγκεκριμένα για να μεταφέρει ξυλεία. Της περιγράφει την ωραία διαδρομή  όπου βουνό και θάλασσα θα εναλλάσονται προς τα εκεί, την ωραία θέα αλλά και την κουραστική διαδρομή. Για το λόγο αυτό αποφεύγει να την πάρει μαζί του στο Αγρίνιο. Παράλληλα χαίρεται τις καλοκαιρινές απολαύσεις όπως το ούζο παρέα με τον ήλιο και τη θάλασσα.

Το Αγρίνιο χρησιμεύει διηγηματικά ως τόπος εργασίας αλλά και ως προσωρινής απόδρασης του Νίκου από την σύντροφο του.

Το μυθιστόρημα γράφτηκε το 1987. Η Jean S. MacLeod έγραψε πάνω από 130 ρομάντζα και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του είδους παγκοσμίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.