Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Θλίψη στο Μεσολόγγι για τον θάνατο του Βασίλη Τσαρούχη

Θλίψη στο Μεσολόγγι για τον θάνατο του Βασίλη Τσαρούχη

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 87 ετών ο Βασίλης Τσαρούχης, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου.

Ένας από τους πλέον καλοσυνάτους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου στο κέντρο της πόλης, με το βιβλιοπωλείο «Πολύπλευρο» και το απέναντι πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Ενεργό μέλος της «Αησυμιώτικης» οικογένειας και με ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Αφήνει πίσω παρακαταθήκη μια πλούσια και ίσως μοναδική συλλογή εκδόσεων (βιβλία, αφίσες, έντυπα κλπ.) με θέμα την ιστορία του Μεσολογγίου σε όλες της, τις εκφάνσεις.

Δυστυχώς, η πανδημία δεν θα επιτρέψει να απευθυνθεί «δια ζώσης», το «ύστατο χαίρε» σε έναν Μεσολογγίτη που για δεκαετίες, η επαγγελματική και κοινωνική του παρουσία υπήρξε θετικά συνυφασμένη με γενιές της πόλης.

Ανεξίτηλη θα μείνει η φράση του, ως «Καπετάνιος» κόβοντας την Βασιλόπιτα της Αησυμιώτικης παρέας του πριν δυο χρόνια: «Αγάπη και ομόνοια. Μόνο αυτά. Κι όλα έρχονται…» Μια φράση απόφθεγμα της 50χρονης και πλέον επαγγελματικής και κοινωνικής του διαδρομής στο Μεσολόγγι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Πηγή: messolonghinews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.