Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Παλιάμπελων η δράση “Μαζί”

Με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Παλιάμπελων η δράση “Μαζί”

dimotiko-sxoleio-vonitsas-mazi (3)

Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, το Δημοτικό Σχολείο Παλιαμπέλων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας, συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δικτύου για “Το θέατρο στην εκπαίδευση” και συγκεκριμένα της δράσης “Μαζί”.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε να ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου με την επίσκεψη των παιδιών που φοιτούν στην Α/θμια Δ.Υ.Ε.Π. Φιλιππιάδας, στο Δημοτικό Σχολείο Παλιαμπέλων.
Αφού τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Σχολείου και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, υλοποιήθηκαν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, αθλοπαιδιών, εικαστικών- με θέμα ¨Η πόλη που ονειρευόμαστε¨- και ελεύθερου παιχνιδιού.
Τα παιδιά, αφού έφαγαν μαζί όλα όσα ετοίμασε το σχολείο με τη βοήθεια των γονιών, άφησαν το αποτύπωμα της παλάμης τους στην πρόσοψη του σχολείου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας (και Προϊστάμενος του σχολείου) Ευθύμης Μυλωνίδης, η Ταμίας Βάσω Νταλταγιάννη και το μέλος του Δ.Σ. Νικολέτα Ρεπάνη, παρέδωσαν στην Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, Σόνια Βλάχου, παιδαγωγικό υλικό που ο σύλλογός είχε προμηθευτεί για το σκοπό αυτό.
Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, οι μαθητές του σχολείου χάρισαν από ένα λουλούδι στους νέους φίλους τους, με την ευχή να ξανανταμώσουν σύντομα.
Στα μέσα Μαΐου θα υλοποιηθεί το δεύτερο μέρος της δράσης “Μαζί” με συνάντηση παιδιών και εκπαιδευτικών στην Άρτα.
“Η ΡΩΓΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ!” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας.

dimotiko-sxoleio-vonitsas-mazi (1)

dimotiko-sxoleio-vonitsas-mazi (2)

dimotiko-sxoleio-vonitsas-mazi (4)

dimotiko-sxoleio-vonitsas-mazi (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.