Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Το Λαογραφικό Μουσείο Θέρμου

Το Λαογραφικό Μουσείο Θέρμου

Στοιχεία για τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείο Θέρμου έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή. Αναλυτικά:

Το Λαογραφικό Μουσείο Θέρμου στεγάζεται στο ανακαινισμένο αρχοντικό του Δημητρίου Υφαντή, ο οποίος υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα του Θέρμου, που με το κληροδότημά του αυτό απέδειξε την αγάπη του προς τον τόπο του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα πολιτισμού.
Ήδη από το 1991, έχει συγκεντρωθεί πλούτος εκθεμάτωνμε πρωτοβουλία των μελών της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Απόκουρου (ΙΛΕΑ), η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στο χώρο λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων από το άμεσο παρελθόν των κατοίκων του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας(1880-1990). Οι επισκέπτες με την περιήγησή τους στο μουσείο, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά εργαλεία αγροτικής κι επαγγελματικής δραστηριότητας, οικιακά σκεύη, είδη ρουχισμού, χειρόγραφα, φωτογραφίες, προσωπικά αρχεία του Δ. Υφαντή και του λαογράφου Δ. Λουκόπουλου και να αντλήσουν πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων με το πέρασμα του χρόνου.
Στο μουσείο πραγματοποιούνται (κατόπιν συνεννοήσεως) επισκέψεις σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τον λαϊκό πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διεύθυνση: Αναστασίου Ακρίδα 14 (πλησίον πλατείας Θέρμου)
Τηλέφωνο: 2644023025
e-mail: laogra.mouseiothermou@gmail.com

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00
Είσοδος Ελεύθερη

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Μουσείο αρχαιολογικά, λαογραφικό, έπρεπε να υπάρχουν πρίν από Πόλα χρόνια στή περιοχή, καί όχι μόνο, αλλά να ανά δείχνουν, το πολιτισμό το πραγματικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.