Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ονήσιμος συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη ανάγκης

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ονήσιμος συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη ανάγκης

Μετά την επιτυχημένη καμπάνια συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των άπορων φυλακισμένων, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο Ονήσιμος εν όψει των γιορτινών ημερών , συνεχίζει και φέτος την καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειες τους . Έτσι οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν  να φέρουν στα γραφεία μας  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 –Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017).

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας

 Είδη ατομικής υγιεινής 

Είδη καθαριότητας  

Τα ως άνω είδη  θα δοθούν  στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο  ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς. Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη  σε άπορους κρατουμένους. Επίσης, παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενώ εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ»  το οποίο διανέμεται  δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί   από το 2011  πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας στο  Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και από το  2017 σε 7 καταστήματα κράτησης , πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας  και Παρέμβασης, επιχορηγούμενο πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος –ΙΣΝ/SNF.

Τα τελευταία  δυο χρόνια παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή “Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή” που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι από την συχνότητα του Α΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας  (91.6 – 105.8 FM). Σκοπός της εκπομπής είναι η διερεύνηση των προβλημάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων και η προβολή όλων των φορέων που ασχολούνται με τη στήριξη των φυλακισμένων, των οικογενειών τους αλλά και την επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Τέλος , ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ουδεμία κρατική επιχορήγηση λαμβάνει.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email:   info@onisimos.gr

Ιστοσελίδα: www.onisimos.gr

Τηλέφωνο: 2103622017 – Fax: 2103630865

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Δήμητρα

  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους.

  Η πάγια αντιμισθία που προέρχεται από τις δωρεές σε δικηγόρο για δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατούμενους δεν είναι φιλανθρωπία αλλά βόλεμα του δικηγόρου που είναι ημέτερος του Δ.Σ. της ΜΚΟ. Και αυτό γιατί αυτή τη παροχή ΗΔΗ την παρέχει το κράτος από το 2004 με τον Νόμο 3226/2004.
  https://www.news.gr/ellada/koinonia/article/135366/pote-mporeite-na-ehete-dorean-dikhgoro.html
  Το βόλεμα όμως παρουσιάζεται ως φιλανθρωπία η οποία υλοποιείται με τα λεφτά των άλλων!

 2. Κυριακή

  Δίνοντας 50 € στον Ονήσιμο πώς κατανέμεται η δωρεά σε φυλακές, οικογένειες, μισθοδοσίες υπαλλήλων και λειτουργικά έξοδα γραφείων;

  Το Δελτίο Τύπου αναφέρει 250 οικογένειες ενώ το περιοδικό του στη σελίδα 2/4 αναφέρει 240 οικογένειες http://onisimos.gr/images/mag/FiloiFylakismenon-2018.pdf

  και πέρσι 265 οικογένειες (σελίδα 2)
  http://onisimos.gr/images/mag/FiloiFylakismenon-2017.pdf

  Γιατί κάποιος να δώσει χρήματα και είδη στον Ονήσιμο για να στείλει στις φυλακές και να μην τα στείλει απευθείας στα φιλόπτωχα ταμεία τους; Μήπως για κερδίζει και με τον ανατοκισμό;

  Με την επωνυμία του Συλλόγου Ονήσιμος φαίνεται η ΜΚΟ ενώ απλοί άνθρωποι συνεισφέρουν στο έργο του και στη πορεία δεν γίνεται κανένας λόγος για τους διαχειριστές των δωρεών σε χρήμα και είδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.