Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Βαρεμένος: δήλωση για το αλαλούμ με τα σχολεία στο δήμο Μεσολογγίου και ένα…υστερόγραφο

Βαρεμένος: δήλωση για το αλαλούμ με τα σχολεία στο δήμο Μεσολογγίου και ένα…υστερόγραφο

Ανακοίνωση για το αλαλούμ με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο δήμο Μεσολογγίου εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής Τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

«Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να αιτιολογήσει πειστικά της απόφασή της για άμεση επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, που οδηγεί σε καταστάσεις πανικού, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί».

Αξιοσημείωτο πως ο κ. Βαρεμένος επιφύλαξε στο δελτίο τύπου που εστάλη στο agrinionews.gr  και ένα υστερόγραφο με το οποίο απαντά στο σχόλιο για την παρουσία του στον Επιτάφιο της Μητρόπολης Αγρινίου.

Τήρησε  με υπευθυνότητα όλα τα πρωτόκολλα, είχε εμβολιασθεί και  φορούσε διπλή μάσκα σε ανοιχτό χώρο, λέει ο κ. Βαρεμένος. Βέβαια το agrinionews.gr επισήμανε την παρουσία του σε διαδικασία που έγινε κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων. Για αυτό απαντά ο βουλευτής πως «το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων και για την τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Πάσχα και το αν τηρήθηκαν οι σχετικές προϋποθέσεις, το φέρει η κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση Βαρεμένου:

Στην κρισιμότητα της υγειονομικής κατάστασης στην Αιτωλοακαρνανία, έρχεται να προστεθεί η σύγχυση και η αντιφατικότητα μετά την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου Μεσολογγίου να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία στην πόλη -η οποία βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο-  και να μην ισχύσει η απόφαση της μη-λειτουργίας τους μέχρι τις 12 Μαΐου. Πέρα από το τυπικό της αναρμοδιότητας του δημάρχου να αποφασίζει επί του θέματος, εγείρονται ζητήματα ουσίας.

Η κυβέρνηση αποφασίζει την άμεση λειτουργία των σχολείων με δεδομένη την τεράστια διασπορά στην περιοχή, που αναγκάζει ολόκληρες οικογένειες να βρίσκονται σε καραντίνα. Την ίδια στιγμή, ο εμβολιασμός πάρα πολλών εκπαιδευτικών έχει καθυστερήσει.

Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να αιτιολογήσει πειστικά της απόφασή της για άμεση επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, που οδηγεί σε καταστάσεις πανικού, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί.

ΥΓ: Το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων και για την τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Πάσχα και το αν τηρήθηκαν οι σχετικές προϋποθέσεις, το φέρει η κυβέρνηση. Όχι φυσικά όποιο πολιτικό στέλεχος πήρε μέρος, φροντίζοντας να έχει εμβολιασθεί και να φοράει διπλή μάσκα σε ανοιχτό χώρο. Τηρώντας δηλ. με υπευθυνότητα όλα τα πρωτόκολλα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.