Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο παιδικό καρναβάλι στη Βόνιτσα

Δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο παιδικό καρναβάλι στη Βόνιτσα

Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου Παιδικού Καρναβαλιού του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, η διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε ανακοίνωσή του, για να είναι εφικτό να διοργανωθεί το 2ο παιδικό καρναβάλι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 γκρουπ.

Γι’ αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή (γραπτώς στο Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας ή τηλεφωνικά στο 2643022232) αυστηρά μέχρι 15 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή.

Το θέμα του αποκριάτικου γκρουπ και η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Το Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί (αν υπάρχει το ποσοστό σε γκρουπ) στην Βόνιτσα το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 16.00μμ στον κεντρικό δρόμο με κατάληξη στην πλατεία της ΒΟΝΙΤΣΑΣ όπου θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι. Τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βόνιτσας.

Θα προβλεφθεί για τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών μετακίνηση με λεωφορείο σε συνεννόηση με τους οργανωτές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Τις στολές θα πρέπει να τις προμηθευτούν ή να τις φτιάξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Στο κάθε γκρουπ θα δοθούν υλικά αξίας 100 ευρώ για τις στολές και την δημιουργία του θέματος.

Αναλυτικά οι Πληροφορίες για το 1ο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι
-Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις ομάδες θα πρέπει να είναι από 3 ετών έως και 15 ετών.

-Οι ομάδες που επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην παρέλαση, είναι από Δημοτικά σχολεία ( επιτρέπονται να συμμετάσχουν στο γκρουπ των παιδιών των Δημοτικών σχολείων και παιδιά από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ) από ΚΔΑΠ ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ) ,από Πολιτιστικούς συλλόγους και από Αθλητικούς Συλλόγους και Γυμνάσια.

-Ο κατώτερος αριθμός των μελών της κάθε ομάδας είναι 20 παιδιά ( εξαιρούνται τα Δημοτικά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν λιγότερα παιδιά και που μπορούν να συμμετάσχουν το λιγότερο με 10 παιδιά)

-Κάθε ομάδα παιδιών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο εμψυχωτές – συνοδούς (ενήλικες άνω των 18 ετών) μεταμφιεσμένο σύμφωνα με το θέμα της ομάδας. Στην κάθε ομάδα μπορεί να υπάρχουν 1 εμψυχωτής-σύνοδος για κάθε 5 παιδιά . Συνοδοί μπορεί να είναι γονείς , εκπαιδευτικοί , μέλη συλλόγων .

– Οι υπεύθυνοι και οι εμψυχωτές-συνοδοί κάθε ομάδας έχουν την απόλυτη ευθύνη των παιδιών που συνοδεύουν και ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής. Με την αίτηση που θα κάνει κάθε ομάδα ( τηλεφωνικά ή με fax ή γραπτώς) θα πρέπει να αποστέλλεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του αποκριάτικου γκρουπ .

-Στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Παιδιών επιτρέπεται η χρήση 1 (ενός) ποδηλάτου ή ενός καροτσιού με ρόδες ( ή κάποιο μικρό τροχήλατο όχημα) , το οποίο θα είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το θέμα της κάθε ομάδας και θα λειτουργεί ως προπομπός στην πορεία της παρέλασης.

-Μαζί θα πρέπει να υπάρχει και το αυτοσχέδιο λάβαρο με τον αριθμό και το θέμα της ομάδας, (είναι υποχρεωτικό για να διαχωρίζονται οι ομάδες και να διευκολύνεται η ασφάλεια των παιδιών).

– Τα υλικά για τις στολές που θα έχουν τα γκρουπ θα είναι αυτοσχέδιες με υλικά που θα προμηθεύονται οι γονείς των παιδιών ή μπορεί να είναι ακόμη και έτοιμες στολές .
-Η επιτροπή θα αποτελείται από 4 άτομα τα οποία θα είναι εκτός Δήμου και που θα έχουν μεγάλη εμπειρία από παιδικά καρναβάλια.

-H επιτροπή ή οι υπεύθυνοι του Δήμου θα διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν από την παρέλαση όσους δεν έχουν ρόλο συνοδού ή δεν είναι μεταμφιεσμένοι με το θέμα της ομάδας .

-Η επιτροπή θα κρίνει τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού.

– Οι τρείς πρώτοι νικητές θα ανοίξουν το κεντρικό καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2019» που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου.

– Η σειρά παρέλασης των γκρουπ καθορίζεται κατόπιν κληρώσεως .
– Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καπνογόνων και βεγγαλικών από τα παιδιά αλλά και από τους υπευθύνους και εμψυχωτές – συνοδούς.
– Σε όλα τα γκρουπ θα μοιραστούν κομφετί και σερπαντίνες .
-Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο – Λύκειο της Βόνιτσας και θα καταλήξει στην πλατεία της Βόνιτσας που θα στηθεί παιδικό πάρτι με μουσική αναψυκτικά ,γλυκά και πολλές εκπλήξεις .
– Κατά της διάρκεια του πάρτι στην πλατεία της Βόνιτσας θα ανακοινωθούν οι νικητές της αποκριάτικης παρέλασης .
-Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφορά των παιδιών και των συνοδών από τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και επιστροφή μετά το τέλος των εκδηλώσεων .

“Περιμένουμε τις συμμετοχές σας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μαζί το δεύτερο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι. Οι Απόκριες είναι η χαρά των παιδιών και μαζί θέλουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καρναβάλι μόνο για παιδιά”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.