Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Ραγκούσης στο Αγρίνιο: Ας διαψεύσουν οι συνυποψήφιοι μου ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη

ragousis-agrinio (10) O Γιάννης Ραγκούσης, άλλοτε υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο Αγρίνιο περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα προωθώντας την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς για την οποία η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την 12η Νοεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκφράζοντας τις θέσεις του απαντώντας επίσης σε επιμέρους ζητήματα για τα οποία ερωτήθηκε όπως το σποτ του το οποίο επικρίθηκε από τους συνυποψήφιους του.
Ανέφερε ως βασικό θέμα το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, τασσόμενος ξεκάθαρα ενάντια «στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τονίζοντας πως «δεν θα γίνουμε εμείς μία παράταξη που θα γεννηθεί για να λύσει τα πολιτικά προβλήματα που αυτός θα αντιμετωπίσει, επειδή θα αποτύχει να συγκεντρώσει 151 βουλευτές». Αμφισβήτησε εξάλλου τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη μάχη για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Κάλεσε τους συνυποψήφιους του να διαψεύσουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη.

«Ουσιαστικά αποδέχθηκαν αυτό που λέει το σποτάκι»
Ειδικότερα ο κ. Ραγκούσης ανέφερε για το σποτ: «Το σποτ συζητήθηκε πολύ και εγώ προσωπικά διάβασα με έκπληξη διάφορα σχόλια που έγιναν τα οποία ξεκινούσαν από ότι ήταν επιθετικό έως έφταναν και στο κατά τη γνώμη μου αστήρικτο ότι ήταν υβριστικό. Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι αυτά είναι καθοδηγούμενα και ξεκινούν από κύκλους που σχετίζονται με τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Από πολιτικούς συγγενείς και κανονικούς συγγενείς. Γιατί; Γιατί χαλάει σχέδια αυτή η στάση. Ότι δηλαδή δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε εμείς μία παράταξη που θα γεννηθεί για να λύσει τα πολιτικά προβλήματα που αυτός θα αντιμετωπίσει, επειδή θα αποτύχει να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.
Το σποτάκι δεν ήταν ούτε επιθετικό, ούτε ακόμη περισσότερο υβριστικό. Δεν ήταν καν δικό μου το σποτάκι. Ήταν βασισμένο σε δηλώσεις φίλων συνυποψηφίων. Έτσι θέλω να λέω γιατί θέλω να πιστεύω ότι μαζί τους συμπορεύομαι, γιατί έτσι είναι το σωστό. Εγώ δεν είπα κάτι, εμφάνισα τι είπαν οι ίδιοι για ένα κατά τη γνώμη μου μείζον και στρατηγικό θέμα. Δεν κατηγορήθηκα ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά τους. Νομίζω δε ότι ήταν μία χρυσή ευκαιρία, αν εγώ είχα κάνει λάθος, βλέποντας κάποιος ότι μεταδίδεται κάτι το οποίο δεν τον αντιπροσωπεύει να το διαψεύσει. Είχαν όλες τις μέρες και η κυρία Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμίνης και ο κ. Ανδρουλάκης να πουν “όχι Γιάννη, δεν έχεις δίκιο. Πήρες ένα κομμάτι από μία δήλωση που δεν αντιπροσωπεύει την άποψή μου”. Να έλεγαν ότι συμφωνούν μαζί μου και δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη. Ακούσατε να το λέει κάποιος αυτό; Η απάντηση είναι όχι, δεν το είπε κανείς ούτε μετά το σποτάκι. Άρα ουσιαστικά αποδέχθηκαν αυτό που λέει το σποτάκι. Καταδεικνύει μία άποψη, ότι αν παρουσιαστεί η ανάγκη θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ηγέτες αν εκλεγούν. Εάν το διαψεύσουν αυτό θα είμαι ο πρώτος που θα το χαιρετήσω, σας το λέω ειλικρινά, θα βγάλω ένα ακόμη σποτάκι. Για να προβάλω τη φράση τους “δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη”.

«Να αποφασίσει το ιδρυτικό συνέδριο»
Σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση που η νέα ηγεσία της κεντροαριστεράς δώσει τελικά τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, o κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Εγώ μέχρι να φτάσουμε εκεί θα δώσω τη μάχη στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου να περάσω στο δεύτερο γύρο και να κερδίσω. Έπειτα θα δώσω τη μάχη στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. Προφανώς και θα παίξει σημαντικό ρόλο το πρόσωπο του ηγέτη που θα επιλέξουν οι πολίτες που θα προσέλθουν στις 12 και τις 19 Νοεμβρίου για την κατεύθυνση που θα πάρουν κάποια πράγματα, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν στο ιδρυτικό συνέδριο που είναι και το κυρίαρχο όργανο σε ένα δημοκρατικό προοδευτικό ιδιαίτερα κόμμα. Εμείς δεν θα φτιάξουμε ένα αρχηγικό κόμμα, εμείς θα πάμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα που θα λειτουργεί με βάση την αρχή της δημοκρατίας και της συλλογικότητας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα συλλογικά όργανα πρέπει να αποφασίσουν. Το ιδρυτικό συνέδριο. Θα δώσω λοιπόν τη μάχη στο ιδρυτικό συνέδριο ώστε να επικρατήσει η άποψη αυτή. Το όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εάν η άποψή μου αυτή μειοψηφήσει στο ιδρυτικό συνέδριο, προφανώς θα σεβαστώ την άποψη της πλειοψηφίας».
ragousis-agrinio (1)

ragousis-agrinio (4)

ragousis-agrinio (8)

ragousis-agrinio (10)

ragousis-agrinio (11)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. αχ και να μουνα πασοκ

    Αδυνατισμένος και γερασμένος ο υποψήφιος. Μάλλον κομμένος από την κούραση. Πάντως και σαν δήμαρχος αλλά και σαν υπουργός δεν θυμόμαστε να έκανε και τίποτες της προκοπής. Κρίμας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.