Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

«Ρουσφετολογικές» τοποθετήσεις προϊσταμένων καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

«Ρουσφετολογικές» τοποθετήσεις προϊσταμένων καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου καταγγέλλει τις αποφάσεις του Διοικητή και του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στην Υποδιεύθυνση και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους αυτές έγιναν «με μη αξιοκρατικά κριτήρια» και «ρουσφετολογικά» ενώ τονίζουν ότι παρά την όχλησή τους προς τη διοίκηση μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση και μάλιστα ζητούν την άμεση ανάκλησή τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κατόπιν όχλησης προς τον Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον Αν. Διοικητή της Ν.Μ. Μεσολογγίου από 13/02/2020 με επιστολή μας, για τις μη αξιοκρατικές αναθέσεις Προϊσταμένων στην Υποδιεύθυνση και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δεν έχουμε λάβει απάντηση έως και σήμερα.

Συμμεριζόμενοι την κατάσταση με την πανδημία όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες, δόθηκε «περίοδος χάρητος και σκέψης» στη Διοίκηση. Πλέον επειδή τα όρια έχουν εξαντληθεί, απαίτηση όλων είναι να αποκατασταθεί η αδικία στις τοποθετήσεις προϊσταμένων τόσο στην Υποδιεύθυνση όσο και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου δεν εξέλαβαν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων όπως ορίζουν οι νόμοι (Μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, κλπ σύμφωνα με το Ν.3528/2007, Ν.4369/16 και πλέον με το άρθρο 45 του Ν.4674/2020) και αντί αυτού με μη αξιοκρατικά κριτήρια έγιναν ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.

Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Διοικητή και του Αν. Διοικητή και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι όποιες κρίσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, δηλαδή από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής. Έως τη λειτουργία των ανωτέρω οργάνων τα οποία εδώ και χρόνια δε λειτουργούν εσκεμμένα για ευνόητους λόγους και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι μη αξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.