Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Β’ ΕΛΜΕ : «Η ΟΛΜΕ και Εσείς» -Διακήρυξη και Ψηφοδέλτιο “Συμμετοχής”

Β’ ΕΛΜΕ : «Η ΟΛΜΕ και Εσείς» -Διακήρυξη και  Ψηφοδέλτιο “Συμμετοχής”

symmetoxi-340x160

«Η ΟΛΜΕ και Εσείς»

Εκλογές και πάλι. Χρειαζόμαστε ένα κείμενο. Τι κείμενο μπορεί να είναι; Η προφανής επιλογή είναι να γράψουμε ένα, ενάντια στις κομματικές γραμμές στον συνδικαλισμό. Για τα οφέλη του να είσαι ανεξάρτητος, στην ουσία και όχι στην ταμπέλα. Όμως όλα αυτά, λίγο ως πολύ τα έχουμε πει ξανά. Δεν είναι πρόθεσή μας να γίνουμε μια παραδοσιακή παράταξη, που απλά θα επαναλαμβάνει συνθηματικά, τα ίδια επιχειρήματα για να έχει απλά μια παρουσία.

Το να επαναλάβουμε λοιπόν τα αυτονόητα, δεν έχει καμία σημασία για μας. Θα σας ρωτήσουμε λοιπόν αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε σαν ΟΛΜΕ; Μάχεται δυναμικά για τον κλάδο; Έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια ικανοποιητικά στο να λυθούν προβλήματα του κλάδου; Θα απορήσουμε αν κάποιος απαντήσει ΝΑΙ. Σκεφτήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Γνωρίζετε τι γίνεται ή μάλλον τι ΔΕΝ γίνεται στα συνέδρια της ΟΛΜΕ, όπως αυτό για το οποίο θα ψηφίσετε αντιπροσώπους;Δεν θα απαντήσουμε, γιατί θα επαναληφθούμε

Κι αν δεν αρέσει η κατάσταση στην ΟΛΜΕ πως την αλλάζετε; Θα ψηφίσετε τις παρατάξεις που δεν θα την αλλάξουν, γιατί η κατάσταση αυτή τις συντηρεί στο προσκήνιο; Θα ψηφίσετε απλά τον γνωστό σας, που όσο καλός κι αν είναι, δεν ξέρετε πόσο και πως ασχολείται; Ή μήπως αυτόν που έχει το φωτεινότερο χαμόγελο; Αυτόν ίσως που ανήκει στο «χρώμα» που ιδεολογικά ανήκετε, άσχετα αν αργότερα «ξεθωριάσει»; Θα ψηφίσετε τη «βιτρίνα», αλλά όχι την ουσία; Τους επικοινωνιακά κραυγάζοντες και όχι τους αθόρυβα αγωνιζόμενους;

Δυστυχώς έτσι, δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως στην ΟΛΜΕ. Κι αν αλλάξει κάτι, θα είναι προς το χειρότερο. Το έχουμε δει τα χρόνια που ασχολούμαστε και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ασχολούμαστε.

Ας επαναληφθούμε όμως λίγο. Μας έχουν κατηγορήσει ότι ήμαστε μια παρέα με ετερόκλητα ιδεολογικά στοιχεία. Έτσι είναι σαν το λέμε εμείς. Αυτό που για άλλους είναι μομφή, για μας ήταν ανάγκη. Καταλάβαμε ότι όσο καλός και φιλότιμος και να είσαι, αν υπάρχει «γραμμή» δεν μπορείς να κάνεις όσα θα ήθελες και το κυριότερο δεν μπορείς να ξεφύγεις από την πεπατημένη. Ακόμη και ο πιο μέτριος ανεξάρτητος μπορεί να αλλάξει περισσότερα από τον καλύτερο ιδεολογικά εξαρτημένο. Δεν σας λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Σας λέμε απλά ότι έχουμε αφήσει τις ιδεολογίες και τις θεωρίες στην άκρη και έχουμε επικεντρωθεί στα προβλήματα και στην ουσία.

Και πρέπει να ξέρετε ότι στο συνέδριο συνεργαζόμαστε και με άλλες (πραγματικά) ανεξάρτητες παρατάξεις από όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι θα είμαστε αρκετοί και σίγουρα, κατά την άποψή μάς έστω, ο μόνος τρόπος να αποκτήσει η ΟΛΜΕ ουσιαστική δράση και παρουσία.

Τελικά ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί παρά να είναι ένα κείμενο γεμάτο αμηχανία. Και η αμηχανία πηγάζει στο ότι βρίσκουμε άβολο κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να σας διαφημίζουμε τους εαυτούς μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι κάποια πράγματα να αλλάξουν. Κάποια απλά πράγματα. Αν θέλετε μπορούμε να τα αλλάξουμε μαζί.

Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το

18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ – 25 ΜΑΪΟΥ 2017

Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Σχολείο Οργανικής
Αθανασιά Ελένη Κωνσταντίνος Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Αθανίτης Ανδρέας Βασίλειος-Διονύσιος Διάθεση ΠΥΣΔΕ
Καρανίκας Σωτήρης Νικόλαος Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου
Κομπορόζος Γεώργιος Χριστόφορος 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Κουκούλης Κωνσταντίνος Ευθύμιος Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Κουμπαρούλης Γεώργιος Μιχαήλ 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου
Υφαντής Ηλίας (Λίνος) Γεώργιος 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Χαραλάμπους Γεώργιος Ανδρέας Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Συμμετοχή

Σκέψου ώριμα. Ψήφισε ελεύθερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.